Tulevaisuuden Ergonomiaa


WiseDesk-säätöpöydän ideoinut työfysioterapeutti Matti Väisänen Virroilta kohtaa jatkuvasti työssään ihmisiä, jotka kärsivät TULE- eli tuki- ja liikuntaelinongelmista. Näyttöpäätetyön ja mobiili-laitteiden lisääntynyt käyttö on entisestään lisännyt näitä ongelmia. Niska- ja hartiaseudun jännittyminen, päänsärky, selkäkivut ja yläraajojen puutuminen ovat yleisiä seuraamuksia liiallisesta istumisesta ja puutteellisesta työpisteen ergonomiasta. Ergonominen työpiste kotona ja työpaikalla on merkittävä tekijä TULE-vaivojen ennaltaehkäisyssä.

On tärkeää, että ihminen vähentää huomattavasti istumistaan. Liikkuessa tai seisoma-asennoissa aivojen vireystila nousee ja myös sisäelinten toiminta on vilkkaampaa.

WiseDesk-säätöpöytä on loistava ratkaisu istumatyön vähentämiseen. Se on edullinen vaihtoehto sähkösäätöisille pöydille. Portaattoman säädön ja laajan korkeussäätöalueen ansiosta jokaiselle käyttäjälle saadaan aina optimaalinen työtason korkeus. Ergonominen työskentelyasento löytyy helposti kaikille istuen, seisten tai satulatuolia käyttäen.

 

 

Ergonomisesti Optimaalinen Työasento

Ergonominen Istuma-asento  Ergonominen Seisoma-asento
  • Säädä ensin työtuolin korkeus siten, että jalkasi ovat tukevasti lattialla, eikä tuolin reuna paina reisiä.
  • Istu hartiat rentoina.
  • Säädä tason korkeus siten, että kyynärvarret ovat noin 90 asteen kulmassa tai hieman alaviistossa, kun kämmenet ovat näppäimistöllä.
  • Seiso ryhdikkäästi perusasennossa hartiat rentoina.
  • Säädä tason korkeus siten, että kyynärvarret ovat noin 90 asteen kulmassa tai hieman alaviistossa, kun kämmenet ovat näppäimistöllä.
  • Tee säätö sen mukaan työskenteletkö kengät jaloissa tai sukkasillaan.