Ohje: Pöytätason korkeuden säätäminen


PÖYTÄTASON KORKEUDEN SÄÄTÄMINEN

Ota molemmin käsin tason sivuilta kiinni siten, että kätesi ovat lähellä tason etukulmia. Pidä peukalot tason päällä ja muut sormet tason alla.

Kallista tasoa etureunasta ylöspäin siten, että kannakkeiden takareunat osuvat kiskojen takaseinään. Jatka kallistusliikettä pienellä nykäisyllä ja kannakkeiden lukitus vapautuu. Tarkista tässä vaiheessa, että taso on sivusuunnassa vaakatasossa. Nosta tai laske tasoa pitäen sen kallistuskulman samana niin, että kannakkeet liukuvat vapaasti urissaan.

Älä anna tason kallistua sivusuunnassa. Lukitse taso oikealle korkeudelle painamalla sen napakasti  vaakatasoon.

Jalkamalleissa paina jalallasi toista jalustaa lattiaa kohti, jotta pöytä pysyy paikallaan tason säädön ajan. Pyörällisessä mallissa on varminta pitää pyörien jarrut lukittuina.

Jotta pöytätason lukitusmekanismi on saatu kehitettyä pitäväksi, on kannakkeiden ja kiskojen mitat täytynyt tehdä hyvin tarkasti. Tämän vuoksi pöydän korkeussäätö on myös tehtävä tarkasti oikeassa asennossa.

Tason korkeuden säätäminen vaatii jonkun verran harjoittelua, mutta siihen oppii kyllä jokainen. Korkeusäätö sujuu parhaiten, kun tekee säätöliikkeen rauhallisella vauhdilla  ja pitää tason kallistuskulman samana.

Koska kiskot ja kannakkeet ovat metallisia, tulee korkeussäädöstä jonkin verran ääntä.