Ohjeet


1. Ohjeet pöydän korkeuden säätämiseen

2. Pöytämallin kokoaminen

3. Seinämallin kokoaminen

4. Seinämallin kiinnitysKEHIKON KIINNITTÄMINEN SEINÄÄN:

Asenna kehikko vesiva`an avulla pystysuoraan.
Kehikon alareunan korkeus lattiasta: 45 cm on useimmille sopiva.

1. Kiinnitys puurakenteiseen seinään: suoraan puuruuveilla. Tarkista, että ruuvien pituus on sopiva kiinnityskohtien puun
paksuuden kanssa!

2. Kiinnitys betoniseinään: Poraamalla ensin reiät seinään proppuja varten ja sitten kiinnittämällä kehikko ruuveilla seinän  proppuihin.

3. Kiinnitys kipsilevyseinään: Etsi koolausmittarilla ensin kipsilevyn alta koolausten paikat.
Jos koolausväli on sopiva kehikon kiskojen etäisyyden kanssa, kiinnitä kehikko suoraan levyn läpi molemmista kiskoista koolauspuihin.
Jos koolausväli ei sovi kehikon leveyteen, kiinnitä kehikon toinen kisko sen kaikista rei´istä tukevasti yhteen koolauspuuhun. Vastaavasti kiinnitä toinen kisko kipsilevyyn kaikista rei´istä kipsilevyproppujen ja –ruuvien avulla.

PÖYTÄTASON KORKEUDEN SÄÄTÄMINEN:

Ota molemmin käsin tason sivuilta kiinni siten, että kätesi ovat lähellä tason etukulmia. Pidä peukalot tason päällä ja muut sormet tason alla.

Kallista tasoa etureunasta ylöspäin vain sen verran, että kannakkeiden lukitus vapautuu. Tarkista tässä vaiheessa, että taso on sivusuunnassa vaakatasossa. Nosta tai laske tasoa pitäen sen kallistuskulman samana niin, että kannakkeet liukuvat vapasti urissaan.

Älä anna tason kallistua sivusuunnassa. Lukitse taso oikealle korkeudelle painamalla sen napakasti  vaakatasoon.

Jalkamalleissa paina jalallasi toista jalustaa lattiaa kohti, jotta pöytä pysyy paikallaan tason säädön ajan. Pyörällisessä mallissa on varminta pitää pyörien jarrut lukittuina.

Jotta pöytätason lukitusmekanismi on saatu kehitettyä pitäväksi, on kannakkeiden ja kiskojen mitat täytynyt tehdä hyvin tarkasti. Tämän vuoksi pöydän korkeussäätö on myös tehtävä tarkasti oikeassa asennossa.

Tason korkeuden säätäminen vaatii jonkun verran harjoittelua, mutta siihen oppii kyllä jokainen. Korkeusäätö sujuu parhaiten, kun tekee säätöliikkeen rauhallisella vauhdilla  ja pitää tason kallistuskulman samana.

Koska kiskot ja kannakkeet ovat metallisia, tulee korkeussäädöstä jonkin verran ääntä.

TURVALLISUUS:

Käytä WiseDesk säätöpöytiä vain niiden käyttötarkoituksen mukaisesti!

Säätöpöytää ei ole tarkoitettu tavaroiden kuljetuskärryksi!
Sitä liikuteltaessa kyydissä voi olla säätöpöydän käytössä tarvittavia tavanomaisia tavaroita. Pöytätasolla voi olla kannettava tietokone ja sen hiiri, hyllyllä esim. toimistotarvikkeita tai muita kevyitä tavaroita. Helposti putoavat esineet on syytä laittaa esim. koreihin tai laatikoihin hyllylle.
Säätöpöydän käyttäjä vastaa itse sen tasoilla olevista esineistä ja siitä, etteivät ne putoa!

Säätöpöytä voi kaatua, jos sen päällä kiipeillään tai sitä tönitään voimakkaasti tai sitä liikutetaan liian kovalla vauhdilla! Kynnysten ja muiden esteiden kohdalla pyörät on nostettava niiden yli!

Lukitse sormiruuveilla turvastopparit Seinämalleissa kiskojen alapäähän ja Jalkamalleissa alahyllyn alapuolelle.
Jos otteesi pöytätasosta sattuisi irtoamaan, turvastopparit estävät sen putoamisen jalkojesi päälle.

Jos laitat alahyllylle hyvin painavia esineitä, voit laittaa turvastopparit kannakkeiden alle kiinni niihin. Vaikka mekanismi kestää suuren kuormituksen, saat stoppareiden avulla vielä lisää kantavuutta.

HUOLTO- JA PUHDISTUSOHJEET:

Laminaattipinnat
voi pyyhkiä saippuavedellä kastellulla kangasliinalla. Kuivaa pinta puhdistuksen jälkeen pehmeällä liinalla.
Tahrat voi poistaa miedolla puhdistusaineella käyttäen pehmeää puhdistusliinaa.
Asetonia voi käyttää varovasti vaikeimpien tahrojen puhdistukseen. Älä käytä hankausjauheita tai mitään raapivaa materiaalia kuten teräsvillaa.
Laminaattiin tulee herkästi jälkiä veden ja muiden nesteiden vaikutuksesta. Suojaa vesipullot, kahvikupit  y.m.s., joista saattaa tippua nestettä tasojen pinnalle.

Vaneri
Pinnan voi puhdistaa saippuavedellä kastellulla kangasliinalla. Kuivaa pinta puhdistuksen jälkeen pehmeällä liinalla.
Myös tahranpoisto vain saippuavedellä kastellulla liinalla.
Älä käytä hankausjauheita tai mitään raapivaa materiaalia kuten teräsvillaa.

Naarmuja tai muita jälkiä vanerissa voi varovasti hioa hienolla hiekkapaperilla ja tarvittaessa täyttää koloja puumassalla.

Maalattu metalli  /  Sinkitty metalli:
Pinnan voi puhdistaa saippuavedellä kastellulla kangasliinalla. Kuivaa pinta puhdistuksen jälkeen pehmeällä liinalla.
Tahrat voi poistaa miedolla puhdistusaineella käyttäen pehmeää puhdistusliinaa.
Vaikeammissa tahroissa voi käyttää varoen denaturoitua spriitä.
Älä käytä hankausjauheita tai mitään raapivaa materiaalia kuten teräsvillaa.

Huolto:
Säätöpöytä ei tarvitse varsinaista huoltoa, kuten öljyämistä  t.m.s.
Jos pyörällistä mallia liikutellaan paljon tai pyörätöntä jalkamallia nostetaan usein paikasta toiseen tai jompaakumpaa mallia puretaan osiin ja kuljetetaan esim. autolla, kannattaa ruuvien kireys tarkistaa silloin tällöin. Näitä ovat kehikkoa koossa pitävät kuusiokoloruuvit (8 kpl)  sekä kehikon ja jalat yhdistävät sormiruuvit ( 4 kpl).
Ruuvien kireyden tarkistusväli  riippuu käytön paljoudesta. Tarkistus pitää tehdä viimeistään silloin, jos on havaittavissa heilumista kehikkorakenteessa.
Jos pöydän tai hyllyjen korkeutta säädetään usein, voivat kannakkeiden kiinnitysruuvit alkaa pitkän ajan kuluessa löystyä. Ne saa kiristettyä ristipääruuvimeisselillä. Kannattaa varoa ylikiristämistä!

KÄYTTÖVINKKEJÄ:

Wise Desk-Seinämallien etuna on se, että voit tarvittaessa tehdä lisää tilaa ottamalla pöytätason ja hyllyn kokonaan pois väliaikaisesti!

Jos sinulla on pöytätietokone kiinteällä pöydällä, voit hankkia Wise Desk-Säätöpöydän seisomatyöhön kannettavan käyttöä varten.

Pyörillä varustetun Wise Deskin voit viedä kesällä vaikka terassille  ja  tehdä näyttöpäätetyötä raikkaassa ulkoilmassa!

Voit käyttää turvastoppareita myös alamerkkeinä pöytä- tai hyllytasolle

Jalkamallin jalat saa irroitettua sormiruuveilla. Kun lisäksi pöytätaso ja hylly ovat irroitettavia, on Wise Desk helppo kuljettaa
vaikka henkilöautolla.

Kasvava lapsi ja nuori oppii Ergonomisen tavan käyttää läppäriä ja tablettia: niitä voi yhtä hyvin käyttää myös seisten!

TOIMITUS:

Tuotteiden toimitusaika on n. 4-6 viikkoa. 

Tuotteet toimitetaan Postin kautta.

TAKUU:   (tehdastakuu)

Kiskot ja kannakkeet = säätömekanismi:    10 vuotta
Muut osat:    1 vuosi